Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

A legjobb trekking kerékpár kiválasztása

2020.06.25 14:24

Ha szenvedélyed a kerékpáros túra, és szívesen vagy a szabadban, akkor bizonyára azt is tudod, hogy milyen fontos a megfelelő bringa kiválasztása. Tudniillik, különböző kerékpártípusok vannak, amelyek eltérő élethelyzethez, kerékpározási módhoz lettek kialakítva. Most megismerkedhetsz a legjobb trekking kerékpártípusokkal és azok előnyeivel.

 

 

Kerékpártúra – Hol tekerjek?

Ha még nem iktattál be hosszabb kerékpártúrát, akkor most mutatunk néhány csodálatos útvonalat, amelyeket mindenképpen ki kell próbálnod!

A Balaton körüli túrák nagyon elterjedtek, kifejezetten a tavasztól őszig terjedő időszakban. Ez a túraútvonal kezdőknek is tökéletes, hiszen kedvükre variálható az útvonal, köszönhetően a komp adta lehetőségeknek. A biciklis táv itt kb. 200 km. Az pedig csak hab a tortán, hogy még egy jó fürdőzésre is beugorhatsz!

A Budapest és Leányfalu, valamint a főúton tovább folytatódó, Dunakanyarban elterülő biciklis szakasz a Duna legszebb arcát mutatja meg nekünk. A mintegy 90 km-es távon; a Pilis- és a Visegrádi-hegység lélegzetelállító vonulatai láttán mindenki könnyedén kiszakadhat a hétköznapi rohanásból.

Neked mire van szükséged a következő kerékpáros túrádhoz? Kerékpáros weboldalunkon Te is választ kaphatsz kérdéseidre!

Kerékpártípusok jellegzetességei

A mountain bike-ról mindenki hallott már. A hegyi bicikli tulajdonképpen úgy lett megtervezve és kialakítva, hogy a legmeredekebb lejtőkön és emelkedőkön is megállja a helyét. Ezt speciális vázgeometriája és felszereltsége is bizonyítja.

A down-hill ezzel szemben az extrém meredekségű lejtőkre és a kizárólag lefelé, gyorsan tekerő bringásoknak lett kitalálva. Első ránézésre a brutálisan erős váz és a nagyon hosszú teleszkópok jutnak róla eszünkbe.

Az országúti vagy másnéven versenykerékpár kifejezetten sportolásra tervezett bicajtípus. Minden alkatrésze a gyors és egyenletes haladást szolgálja. Rendkívül könnyű és merev váz, erősen hajlított koskormány és rövid tengelytáv jellemzi.

A városi kerékpár a városi közlekedéshez lett kialakítva, amely alacsony átlépésű vázzal, íves kormánnyal és általában csomagtartóval rendelkezik.

Az imént emítetteken kívül megismerkedhetsz még a dirt, cross trekking, cyclo-cross, trial, BMX vagy a fitness kerékpárral is. Kínálatunk valamennyi kerékpártípust magába foglal, neked csak annyit kell tudnod, milyen célra szeretnéd használni a bringát.

Legjobb trekking kerékpár

A trekking kerékpár ötvözi a sportot és a kényelmet. Leginkább szilárd burkolatú vagy földútra való, magas építésű, stabil vázzal rendelkezik. Nagy átmérőjű kerekei, kissé hajlított kormánya, sárvédője és csomagtartója kifejezetten a kerékpáros túrákhoz lett kialakítva. A kirándulásokon kívül a mindennapi közlekedéshez is kiváló.

A legjobb trekking kerékpárok listája hosszú lenne, de fontos megemlíteni, néhány különleges márkanevet. A Kross Trans, a Neuzer, valamint a Cube termékei között biztosan megtalálod a tökéletes darabot. Az utóbbi például különleges felépítéséről és páratlan minőségéről ismert.