Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

Mitől különlegesek az Atomic sílécek?

2020.11.16 15:36

A síelés az egyik leghasznosabb mozgásforma az egészség szempontjából. Emellett az is igaz, hogy az egyik legsokoldalúbb sportól van szó, amelyhez speciális felszerelés szükséges. Már maga a síléc kiválasztása sem egyszerű. Szerencsére a következő cikkben megismerkedhetsz közelebbről az Atomic sílécekkel, s megtudhatod, miért érdemes beruházni ezekre a minőségi eszközökre!

 

Milyen egy profi sífelszerelés?

Egy profi sífelszerelés tulajdonképpen tartalmazza mindazt az eszközt, amelyek nélkül a pályára sem érdemes lépni. 

Mi tartozik az alapvető felszerelések körébe? A síbot, sícipő és a síléc. Fontos kiegészítőnek minősül még a síszemüveg, a sisak, de az sem mindegy, milyen ruhában kezdünk neki. A megfelelő ruházat alatt valójában a síruhát, vízálló kesztyűt, aláöltöző nadrágot és felsőt, a meleg pulóvert, valamint a sízoknit értjük. Az sem kizárt, hogy táskára is szükséged lesz.

Nagyjából így néz ki egy profi sífelszerelés. Amennyiben szívesen körbenéznél az eszközök között, akkor webáruházunkban megtalálod a téli sport felszereléseit is! Ha neked is megakadt a szemed a mutatósabbnál mutatósabb síléceken, akkor járjuk kicsit körbe a témát!

Síléctípusok

A síelés élményét tönkreteheti az, ha nem megfelelően választjuk ki sílécünket. Fontos ugyanis, hogy általában a sítudásnak megfelelően kell megvásárolni eszközeinket. Ha ezt nem reálisan ítéljük meg, akkor kellemetlen pillanatokat élhetünk meg a pályán. A vásárlás előtt a testsúly és a magasság is meghatározó lehet. 

A síléceknek két nagy csoportját különböztetjük meg; felépítés és felhasználás szerint kategorizálhatóak. A felépítés csoportján belül vannak kemény, vékonyabb, fordulékonyabb lécek, illetve puhább, széles és kevésbé fordulékony sílécek is.

A felhasználás kategóriájába olyan lécek sorolhatóak, mint amilyen a verseny-, parksíléc vagy a pályán kívüli free ride darabok. Nem hagyhatóak ki az all mountain lécek sem, amelyek akár a friss hóban is alkalmazhatóak.

Magas technológiával készült síléceink között te is megtalálhatod a megfelelő darabot, hogy minden simán menjen a sportolás során! 

Atomic sílécek

Mivel a biztonságunkról van szó, kizárólag minőségi sílécekre érdemes beruházni. A különösen strapabíró Atomic sílécek azért is olyan praktikusak, mert amellett, hogy biztosítják a magas színvonalú síelést, még különböző funkciókkal is el vannak látva. 

Vannak speciális versenytechnológiával felszerelt lécek is, amelyek az óriás-műlesikláshoz és a műlesikláshoz ideális teljesítmény tökéletes keverékét testesítik meg. Ez esetében a high tech kiegészítéseken kívül még a nagy sebességnél is garantált a kényelem. Könnyen vehetőek a kanyarok a segítségükkel, ráadásul hab alakú magjuknak köszönhetően elnyelik a rezgéseket is. Strapabíró jellegük miatt garantált, hogy hosszú távon szolgálják majd tevékenységed!

Válassz okosan!

Az Atomic darabjai között egyaránt megtalálhatóak a haladóknak és a kezdőknek alkalmas sílécek is, így valójában senki nem szenved majd hiányt a speciális termékekből! Ne feledd, a biztonságot csakis a minőség képes garantálni! A kiválasztás során mindig igazodj a sítudásodhoz, illetve komolyabb minőségű és technológiájú felszerelésekhez!

Amennyiben szeretnél végre pályára lépni, ne feledkezz meg a hozzád igazodó sílécet beszerezni! Válaszd ki az igazi darabot, amely társad lesz hóban, rosszban!