Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Ez is érdekelhet

Kerékpár vázak – acél, alu vagy karbon?

2021.12.15 09:40

KARBON: Egyértelműen a legjobb és legmodernebb anyag. A technológia fejlődése itt is rendkívül gyors, így könnyen lehet, hogy egy pár évvel korábbi modell érezhetően gyengébb élményt nyújt. A minimális tömeg mellett a rezgéselnyelés a legfontosabb funkció, illetve a váz merevségének irányonkénti változtathatósága. Ha megtehetjük, mindenképp ilyet válasszunk. 

 


 

 

 

ALUMÍNIUM: jobb minőségű, jobb felszereltségű kerékpárokra jellemző. Nem olcsó technológia, de kicsi súlya és nagy szilárdsága miatt az alumínium vázas kerékpárok sokkal jobb bringás élményt képesek kölcsönözni. Rengeteg megmunkálási technológia és ötvözet létezik, ezért a legolcsóbb, vagy kevésbé ismert nevű gyártók termékeit nem érdemes megvásárolni, még ha csábító is, hogy ALUMÍNIUM a vázuk. Léteznek nagyon gyenge és nagyon jó minőségűek, érdemes megnézni, hogy a gyártó mennyire korszerű technológiát használ. Egy kicsivel drágábbak, mint az acél, ha legalább a minimális kerékpáros élmény a cél, akkor ez az OPTIMÁLIS választás.

 

 

 


 

 

 

ACÉL: A hobbi, belépő kategóriájú bringáknál szinte kizárólag ezzel az anyaggal találkozhatunk. Olcsó, strapabíró, ám rendkívül nehéz az aluhoz képest. Sokoldalúsága és olcsó előállíthatósága miatt rendkívül népszerű. Természetesen az egyes gyártók által használt ÖTVÖZETEK eltérhetnek, de súlyban és merevségben a legjobbak sem tudják elérni az alumínium paramétereit.