Termékek Menü
Itt jártál: > Kezdőlap >

Agyváltós

Agyváltós

 

  • Az „agyváltósság” tapasztalataim szerint egyfajta hitvallás kérdése, így ha valaki nem ragaszkodik hozzá, akkor inkább láncváltósat vegyen, de ha mindenképp agyváltósat szeretnél, akkor leírjuk, mit érdemes mindenképp tudni róla.
  1. Állóhelyben is tudsz váltani, nem kell hozzá tekerni, DE! amikor tekersz, akkor egy pillanatra meg kell állítanod a hajtást, amikor váltani szeretnél.
  2. Sosem dobja le a láncot – de oda kell figyelni, hogy feszes legyen a lánc, mert ha kinyúlik, vagy kimozdul a kerék, akkor bizony azonnal leesik minden hajtásnál, amíg meg nem javítod a hibát. Persze ez nem sűrűn fordul elő.
  3. Nem kell váltót állítani, vagy csak nagyon ritkán. De ha még is állítani kell, azt mindenképp szakszervízre bízd.
  4. Sokáig működik, de ha egyszer elromlik, akkor nagy eséllyel csak a komplett alkatrész cseréje segít.
  5. Szíjhajtásos bringáknál ez az egyetlen megoldás, bár ott tipikusan a felsőbb kategóriás váltókat használják, ezek a kerékpárok 3-400 ezer forintba kerülnek.
    HA nincs nagy igénybevételnek kitéve, és főként városban, síkon, rövid távokon használod, akkor pl. a Shimano 3 sebességes Nexus N+ agyváltó rendszerek tökéletesek lehetnek. Ha sportosabb céllal, hosszabb távon használnád, akkor inkább 7-8 sebességes Shimano Alfine-t válassz, vagy láncváltóst.