Kérdése van?
Keressen minket bátran!

 

Blog

A kerékpáros kabátokról

2019.07.01 09:56

A kerékpáros kabátoknak köszönhetően a hidegebb évszakok sem jelentenek akadályt a bringások számára. A legmodernebb anyagokból és előállítási technikával készülnek, így minden igényt maximálisan kielégítenek.

Ebben a cikkünkben a kerékpáros kabátok világába kalauzolunk el Titeket. Reméljük, hogy összeállításunkkal segíteni tudunk Nektek a megfelelő téli, biciklis öltözet kiválasztásában.

Mit jelent a szezonváltás egy kerékpáros számára?

A beöltözés előtt több tényezőt kell átgondolni, mielőtt mindent csak magunkra kapva elindulunk otthonról.

    • Mennyire van hideg odakint?
    • Mennyi ideig leszel kint a szabadban?
    • Mennyire vagy fázós típus?



Az ideális téli vagy hűvös nyári napok öltözeteinek ismérvei

Mindenképpen fontos, hogy szemből megfelelően védjen a széltől, míg hátul és oldalt minél jobban engedje ki a párát. Semmiképpen se válassz pamut ruhát, mert az hiába nagyon jó nedvszívó képességű, itt a cél a nedvesség felszínre vezetése. 

Ezeknek a feltételeknek maximálisan megfelelnek a műszálas technikai ruhák, vagy akár a gyapjú alapú sportruhák




Milyen a jó kerékpáros kabát? 

Nagyon fontos, hogy az ideális kerékpáros kabátok jó légáteresztő képességűek. Enélkül ugyanis gyakorlatilag többet ártasz vele magadnak, mint használsz. Emellett legyen könnyű és megfelelő mértékben szélálló. Az alsó részen található szilikoncsíkok szolgálják a derék védelmét, ugyanis nem engedik felcsúszni a kabátot tekerés közben.

Egy téli kerékpáros szett beszerzése nem olcsó mulatság. Azonban nagyon fontos, hogy minőségi terméket válasszunk, kényelmünk és egészségünk érdekében. Egy nem megfelelő kabátban rémálom lesz a kerékpározás! A szakértőink minden felmerülő kérdésetekre készséggel válaszolnak, forduljatok hozzájuk bizalommal.

 

Láthatóság

Téli hónapokban rövidebbek a nappalok, így könnyen előfordul, hogy még vagy már sötétben indulsz útnak a bicikliddel. Bármilyen öltözetben is vagy, mindenképp figyelj oda a megfelelő láthatóságra. A lámpa mellett tehát viselj boka- vagy csuklópántot, esetleg sisakra húzható védőt, vagy a kabátod legyen ellátva fényvisszaverő csíkokkal. Sose a divat legyen az elsődleges szempont, hanem a biztonságod!

 

MaxBike Tipp

Végezetül jöjjön néhány ajánlat, hogy még inkább segítsünk Nektek az ideális téli kabát kiválasztásában. Az ajánlott termékek mindegyike természetesen megvásárolható a webshopunkban:

Cube Teamline átlátszó esőkabát

Ez egy ultravékony, rendkívül könnyű esőkabát, hosszított hátrész kialakítással a derék védelméért. Nagyon kicsire összehajtogatható, így bárhol könnyen elfér, és szükség esetén csak elő kell kapni.

Pearl Izumi Select Barrier dzseki

 

Anyagának köszönhetően kiváló szél- és vízálló képességű kabát. A Pearl Izumi Select Barrier dzseki szigetelése tökéletes, az egyetlen nagy cipzáros hátsó zsebébe is elférnek a személyes dolgaitok.

Pearl Izumi Select Thermal Barrier dzseki

 

Kiváló Select Thermal Fleece alapanyagú cipzáras kabát, tökéletes hőleadással és nedvesség-elvezetéssel. A Barrier rétegnek köszönhetően a kar- és a vállrész is ellenáll a víznek és szélnek. Hátsó zsebbel, elöl végig cipzáros kialakítású.

Tévedés tehát, hogy a nagy hidegben öltözzünk minél melegebben. Ugyanis a túlöltözés, ráadásul egy nem megfelelő ruhában garantált megbetegedéshez vezet. Hiszen a kerékpározás közben megizzadunk, átázik a ruhánk, ami utána szépen ránk fagy a nagy hidegben. És hát ez ugyebár ilyen formában nem túl ideális. Figyelj tehát a megfelelő és réteges öltözködésre, és mindig kalkulálj a menetszél hűtőhatásával.